nieuws detail
Geen enkele concessie aan veiligheid
“In veiligheid lopen we voorop”, vertelt Jan de Wringer, eigenaar van Orangeworks, zonder te aarzelen. Trots én noodzaak gaan hierbij hand in hand. “We hebben een sterke veiligheidscultuur en blijven daar continu aan werken. Niet alleen als het gaat om onze eigen medewerkers, maar zeker ook voor onze – grotendeels internationale - klanten.”
Veiligheid vanaf de basis
Voor veel klanten van Orangeworks is voedselveiligheid een van de belangrijkste topics. Logisch dat dit voor Orangeworks niet anders is, licht Koen Verstegen, managing director, toe. “Tijdens het ontwerpproces staan onze engineers uitgebreid stil bij voedselveiligheid. Onze klanten moeten er bijvoorbeeld van op aan kunnen dat onze productielijnen en machines geen risico’s geven op besmetting. Daarom moeten ze goed gereinigd en onderhouden kunnen worden. Ook kijken we of machines makkelijk te bedienen zijn en veilig zijn voor medewerkers. Op deze en andere manieren streven we ernaar om risico’s en ongelukken bij onze klanten tot een minimum te beperken.”
Tien vingers en tien tenen
Niet alleen bij klanten, ook bij Orangeworks zelf staat veiligheid hoog in het vaandel. “De afgelopen jaren hadden we al heel weinig ongevallen. In 2018 streven we naar nul ongevallen met verzuim als gevolg.” Hoogdravend? Verre van en noodzakelijk zelfs, aldus Koen. “Elk ongeval is er één teveel. Heel simpel gezegd: ik wil dat mijn collega’s met tien vingers en tien tenen naar huis gaan na een werkdag. Bij Orangeworks is alles ingericht op veilig werken. Waar we toch verbeteringen zien, investeren we daarin, zowel in tijd als in geld. En, niet onbelangrijk: we hebben een fijn werkklimaat waar medewerkers elkaar ook echt aanspreken op veilig werken.”
De wereld als werkterrein
“Geen klant is hetzelfde, geen land is hetzelfde. Met klanten over heel de wereld willen we goed op de hoogte zijn en blijven van veiligheidseisen die opdrachtgevers stellen”, vervolgt Toon Tap, assemblage-specialist en meewerkend voorman bij Orangeworks. “In sommige landen zijn de veiligheidsvereisten nog strenger dan in Nederland. Daar zijn we alert op. Waar nodig geven we een extra veiligheidstraining voor de opbouw van onze installatie start. Sowieso zijn al onze medewerkers VCA-gecertificeerd. En we maken risicoanalyses die we ook delen met onze klanten. Dit alles draagt bij aan voedselveiligheid en veiligheid van medewerkers. Ik durf te stellen dat wij onze veiligheid door deze manier van werken 99,9% sluitend hebben.”
Sinds 1999 is Orangeworks VCA-gecertificeerd. Vanaf 2013 zijn div. Orangeworks Engineers en specialisten tevens gecertficeerd voor HACCP en EHEDG. Meer weten over kwaliteit en veiligheid bij Orangeworks? Bekijk de pagina over onze aanpak en kwaliteitsgarantie.